Povrat robe / Reklamacije

Povrat robe: 

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom.

Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora podnosi se na način da se popunjeni obrazac pošalje e- mailom na adresu info@amma-strujni-krug.hr

Zahtjev za jednostruki raskid Ugovora (obrazac za povrat robe) možete zatražiti na e-mail: info@amma-strujni-krug.hr
.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Kupac ima pravo bez obrazoženja vratiti kupljenu robu. O tome mora obavijestiti trgovca unutar 14 dana od preuzimanja robe.

Pravo na jednostrani raskid Ugovora (povrat narudžbe) imaju svi kupci web trgovine Strujni krug. Kupac je dužan obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskida ugovor prije isteka roka za jednostrani raskid Ugovora (14 dana od primitka robe).

Ako naše osoblje procijeni da je vraćena roba neoštećena i u neoštećenoj originalnoj ambalaži, izvršit ćemo povrat novca na Vaš račun.

Troškove povrata robe kupac je dužan sam snositi, osim ako trgovac sam ne ponudi preuzeti robu.

Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (neoštećena ili je originalna ambalaža oštećena), morati ćete platiti poštarinu u iznosu od 30 kn kako bi roba bila poslana na kućnu adresu.

U kojem roku moram zatražiti povrat? 

Povrat na sve artikle, dužni ste zatražiti u roku od 14 dana od primitka paketa.

Što kad zatražim povrat? Nakon kojeg vremena moram vratiti proizvod? 

Nakon što zatražite povrat, kontaktirati će Vas naše osoblje i dati uputu za izvršenje povrata. Ukoliko je zahtjev odobren, roba se putem ekspresne dostave mora vratiti o Vašem trošku u roku od tri radna dana od zatraženog povrata.

Troškove povrata robe kupac je dužan sam snositi, osim ako trgovac sam ne ponudi preuzeti robu.

Zašto je moj zahtjev za povratom odbijen? 

Kako bi dobili točan odgovor na to pitanje molimo da nam se obratite na e-mail info@amma-strujni-krug.hr

U naslovu e-mail-a napišete broj narudžbe.

Ako vratim proizvod dobivam li natrag puni iznos koji sam platio/la?

Ako Vaš zahtjev za povratom bude odobren, a pregledom proizvoda utvrdimo da je vraćena roba neoštećena i u originalnoj ambalaži, vratit ćemo vam puni iznos na tekući račun.

Troškove povrata robe kupac je dužan sam snositi, osim ako trgovac sam ne ponudi preuzeti robu.

Reklamacije: 

Preuzeli ste kupljeni proizvod, ali ste primijetili da je oštećen? Obratite nam se! Imate pravo na reklamaciju u zakonskom roku. Samo nam pošaljite e-mail s napomenom REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br.narudžbe) na e-mail: info@amma-strujni-krug.hr

U slučaju reklamacije kupac nam je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 30 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

Nezadovoljni ste proizvodom  kojeg ste kupili na našoj stranici? Obratite nam se s povjerenjem i Vašu ćemo reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).
Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – http://ec.europa.eu/odr

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primit ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužani ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.
U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Amma obrt ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.

Preporučamo Vam: 

-da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na amma-strujni-krug prilikom izbora proizvoda,

-da ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom

-ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda

-da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja) što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili

-ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga  i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti.

Pojedini proizvodi imaju specifična svojstva (ugradbena rasvjeta) zbog kojih nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom. Iz tog razloga za ovakve proizvode nismo u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene.

Obratite nam se na info broj 097/616 0712 ili e-mail adresu info@amma-strujni-krug.hr za obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Via prosperitas d.o.o..