Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti web trgovine Amma-strujni-krug sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini.

Web trgovina Amma-strujni-krug (u daljnjem tekstu „trgovina“) je we trgovina i veleprodaja kojim upravlja Via prosperitas d.o.o., Josipa Jelačića 14, 10430 Samobor. Telefon 091 2910886. E-mail: info@amma-strujni-krug.hr OIB: 29190071713 PDV id: HR29190071713
IBAN u Privrednoj banci Zagreb: HR91 2340009-1110359919 Via prosperitas d.o.o. je pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu se navodi kao prodavač ili Amma strujni krug). Direktor: Vedran Žiža

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje kupce i odnose se na korištenje Internetske stranice amma-strujni-krug. Korištenjem Internetske stranice kupci iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje Internetske stranice amma-strujni-krug u skladu s njima. Pravo korištenja Internetske stranice osobno je pravo kupca, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Kupac osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Kupac je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole Via prosperitas d.o.o. te prihvaća da Via prosperitas d.o.o. nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Kupac se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Via Prosperitas d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, Via prosperitas d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.


Via prosperitas d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje kupce da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da kupac prihvaća izmjene.


Kupac je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Via prosperitas d.o.o. nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme kupca koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

Uz prethodno navedene uvjete, Via prosperitas d.o.o. neće biti odgovorna, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane.

Via prosperitas d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim Krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku.

Osobni podaci se mogu prikupljati samo uz odobrenje korisnika i mogu se dalje obrađivati i koristiti samo za svrhu sa kojom se korisnik složio. Korisnik u bilo kojem trenu može tražiti prestanak obrade danih osobnih podataka.

Kupac potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne, a ne privatne prirode.


Kupac može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Amma obrt će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Akcijska prodaja
Via prosperitas d.o.o. će po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.
Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine.

Način i trošak dostave i obrade narudžbe
Naručenu robu dostavit ćemo na Vašu adresu po izboru ekspresnom dostavom unutar 8 radnih dana od trenutka kupovine, ukoliko su artikli raspoloživi. Trošak dostave se naplaćuje u iznosu od 30,00 kuna.
Dostavu vršimo preko GLS dostavne službe.

Što ako je paket koji mi je dostavljen oštećen? Jesam li ga dužan preuzeti?
Ako primijetite da je paket oštećen, niste ga dužni preuzeti već možete zatražiti novu pošiljku. O tome nas obavijestite na e-mail: info@amma-strujni-krug.hr

Ako nisam na adresi dostave kada dođe dostavljač? 
Ukoliko vas dostavljač ne zatekne na kućnoj adresi, dostavljač će Vas kontaktirati telefonski i dogovorit ćete se oko termina dostave.

Nakon koliko vremena mogu očekivati da će naručeni proizvod biti dostavljen?
Proizvod će Vam biti dostavljen u roku od 3 do 8 radnih dana nakon što Vam stigne automatska obavijest da je zaprimljena uplata. Ukoliko naručeni proizvod nemamo na stanju, obavijestiti ćemo Vas i čekati na Vaš odgovor.

Kako vršite dostavu?
Naručenu robu dostavit ćemo na adresu po izboru na području Republike Hrvatske ekspresnom dostavom dostavne službe unutar 3 do  8 radnih dana od kupovine, ukoliko su artikli raspoloživi.
Trošak dostave se naplaćuje u iznosu od 30,00 kuna.

Način plaćanja
Naručene proizvode, s mogućim troškovima dostave, možete platiti virmanskom uplatom (općom uplatnicom ili putem internet bankarstva).
Što znači plaćanje virmanom? Plaćanje virmanom znači plaćanje putem internet bankarstva ili općom uplatnicom u bilo kojoj banci ili pošti. Kad u procesu kupovine odaberete plaćanje virmanom na e-mail će vam biti poslani svi podaci za izvršenje uplate. Za pomoć nam se uvijek možete obratiti na 097 616 0712 ili na e-mail: info@amma-strujni-krug.hr

Povrat robe
Pravo na jednostrani raskid Ugovora – Povrat narudžbe u 14 dana – imaju svi kupci web trgovine Strujni krug. Kupac je dužan obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskida ugovor prije isteka roka za jednostrani raskid Ugovora (14 dana od primitka robe). Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora podnosi se na način da se popunjeni obrazac pošalje na e-mail: info@amma-strujni-krug.hr Obrazac za povrat u roku od 14 dana možete preuzeti ovdje.

Zahtjev za jednostruki raskid Ugovora – Povrat artikla pod jamstvom – možete zatražiti na e-mail:  info@amma-strujni-krug.hr .  

Kupac ima pravo bez obrazloženja vratiti kupljenu robu. O tome mora obavijestiti trgovca unutar 14 dana od preuzimanja robe.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.

Ako naše osoblje procijeni da je vraćena roba neoštećena i u neoštećenoj originalnoj ambalaži, izvršit ćemo povrat novca na Vaš račun. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (neoštećena ili je originalna ambalaža oštećena), morati ćete platiti poštarinu u iznosu od 30,00 kn kako bi roba bila poslana na kućnu adresu.

Troškove povrata robe kupac je dužan sam snositi, osim ako trgovac sam ne ponudi preuzeti robu.

U kojem roku moram zatražiti povrat? 
Povrat na sve artikle, dužni ste zatražiti u roku od 14 dana od primitka paketa.

Mogu li proizvod kupljen u Amma web shopu vratiti?
Sve artikle, možete vratiti samo dostavom kurirske službe na adresu “Josipa Jelačića 14 – 10430 Samobor” i to nakon odobrenog zahtjeva za povrat.

Što kad zatražim povrat? Nakon kojeg vremena moram vratiti proizvod? 
Nakon što zatražite povrat, kontaktirati će Vas naši djelatnici i dati uputu za izvršenje povrata. Ukoliko je zahtjev odobren, roba se putem ekspresne dostave mora vratiti o Vašem trošku u roku od 3 do 5 radna dana od zatraženog povrata.

Troškove povrata robe kupac je dužan sam snositi, osim ako trgovac sam ne ponudi preuzeti robu.

Zašto je moj zahtjev za povratom odbijen? 
Kako bi dobili točan odgovor na to pitanje molimo da nam se obratite na e-mail  info@amma-strujni-krug.hr
U naslovu e-maila molimo napišete broj narudžbe.

Ako vratim proizvod dobivam li natrag puni iznos koji sam platio/la?
Ako Vaš zahtjev za povratom bude odobren, a pregledom proizvoda utvrdimo da je vraćena roba neoštećena i u originalnoj ambalaži, vratit ćemo vam puni iznos na tekući račun ili kreditnu karticu.

Troškove povrata robe kupac je dužan sam snositi, osim ako trgovac sam ne ponudi preuzeti robu.

Reklamacije:
Preuzeli ste kupljeni proizvod, ali ste primijetili da je oštećen? Obratite nam se! Imate pravo na reklamaciju u zakonskom roku. Samo nam pošaljite e-mail s napomenom REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br.narudžbe) na e-mail: info@amma-strujni-krug.hr.  U slučaju reklamacije kupac nam je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ukoliko pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 30 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

On-line rješavanje potrošačkih sporova
Obaviještavamo Vas o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem on-line rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o on-line rješavanju potrošačkih sprova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU putem linka:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR